3 bra länkar

  1Tv-cirkeln förlänger Game of Thrones
  Skriver på svt.se:s Testbild-blogg om framåtlutat tittande och nya projektet ”Tv-cirkeln”, där Johanna Koljonen, Roger Wilson och Kodjo Akolor analyserar ”Game of Thrones”. Också roligt att följa kommentarerna på Tv-cirkeln – 300 stycken om första avsnittet på några dagar.

  Läs på Testbild

  2”Dear Paula Scher, you just ripped off the Greek flag”
  Paula Scher, som jag tycker väldigt mycket om, har gjort nya Windows-loggan. Jag tycker om det, modernt och platt och digitalt. Men det är klart, alla är inte jättenöjda, vilket märks på de bitska kommentarerna på Windows-bloggen när teamet berättar tanken kring den nya identiteten.

  Windows nya logotyp

  3Flest tittare sedan 1984
  En tydlig trend inom tv är att direktsända program, och kanske framförallt musikrelaterade program, fått en nytändning på grund av det uppkopplade tv-tittandet. Amerikanska MTV-galan i höstas var MTV:s mest sedda program någonsin, och då har den kanalen mest levt på dokusåpor senaste 10-15 åren. Musikbloggen PSL, ett av de projekt jag jobbar med på SVT, slog publikrekord när de häromveckan direktsände från svenska Grammisgalan. Och den amerikanska Grammy-galan drog mer publik än de gjort sedan 1984, då Michael Jackson tog hem åtta priser.

  Grammy-galan drar storpublik

25. februari 2012 | Länk till artikeln